Bedrijven

.

Gezonde medewerkers zijn productieve medewerkers. Als bedrijf wil je een goede productiviteit en omzet behalen, hiervoor heb je verschillende medewerkers in dienst. Maar wat als die medewerkers niet meer goed functioneren? Denk aan:

 • Lage productiviteit door te weinig emotionele ruimte voor werk.
 • Vaak afwezig of ziekmeldingen.
 • Slechte sfeer op het werk.
 • Vastgelopen in werk of dat dreigt te gebeuren.
 • Burn-out.
 • Een relatie die uit gaat / scheiding.
 • Een dierbare is komen te overlijden.
 • Ernstige ziekte of een dierbare is ernstig ziek.
 • Een gevoel dat ze de weg kwijt zijn.
 • Te veel piekeren of kan situaties niet goed loslaten.
 •  Moe uit bed stappen.
 • Ondefinieerbare lichamelijke klachten? ( last van de onder rug, schouders, nek, etc.)

Als werkgever wil je goed voor je personeel zorgen, maar wat als er problemen zijn die je zelf niet kan oplossen. Voor de bovenstaande problemen kan ik ingezet worden. Ik werk als psychosociaal therapeut met mensen die vast lopen.

Mijn werkwijzen:

Het is de bedoeling dat de medewerker zo snel mogelijk opknapt. Dit is goed voor de medewerker en de productiviteit van het bedrijf.

Als eerste ga ik met u als werkgever in gesprek, wat is het probleem waar u tegenaan loopt en hoe kan ik u daar bij helpen. Daarna ga ik met de medewerker aan het werk.

In een individuele sessie gaan we samen kijken naar de situatie die zich voordoet of waar hij tegenaan loopt. We gaan kijken welke hulpvraag er is zodat we doelgericht aan het werk kunnen. Doormiddel van ontspanningsoefeningen, oefeningen en adviezen zullen we bij een antwoord komen op de hulpvraag. Na afloop spreken we de hele sessie nog door en evalueren we. Hierdoor krijgt de cliënt handvatten waarmee hij zelf direct aan de slag kan.

Het kan ook voorkomen dat ik als mediator optreed bij bijvoorbeeld een werkconflict. Dan krijgen de betrokkenen eerst een individueel gesprek om vervolgens gezamenlijk bijeen te komen om in een gesprek tot een oplossing te komen. Na een korte tijd zullen beide partijen weer bijeenkomen om te evalueren. Mocht het probleem nog niet opgelost zijn word er opnieuw gekeken naar een oplossing.

In verband met de privacy van de cliënt word er niet  besproken met de opdrachtgever waar de sessie over is gegaan. Wel is een logboek beschikbaar, dat ingezien kan worden waarin de vooruitgang vermeld staat. Zo kan de werkgever zien welke stappen de cliënt heeft genomen. Na iedere sessie word gekeken hoe het gaat en of er nog een vervolg behandeling nodig is. Echter is de cliënt vrij om zelf te beslissen of hij nog verder wil. Mocht er geen vervolg nodig zijn is de cliënt vrij om een afspraak te maken in de toekomst mocht daar behoefte aan zijn.

In alles wat ik doe ben ik flexibel, het voordeel van mij tegenover een instellingen is dat ik direct inzetbaar ben. Er is dus geen wachtlijst en ik werk op afspraak ook buiten kantoor uren.

Resultaat:

Het resultaat van de behandelingen is dat cliënt beter in zijn vel zit. Ze lopen niet steeds tegen dezelfde problemen meer aan en zijn hierdoor emotioneel stabieler. Hierdoor zijn ze voor de omgeving een betrouwbaardere factor om mee te werken. Dit leidt uiteindelijk tot een betere omgang met collega’s en een betere productiviteit. Want een medewerker die geen problemen heeft kan zich richten op het werk en het behalen van de doelen.

Een voorbeeld van behaalde resultaten uit mijn praktijk:

 • Een cliënt die een burn-out voor kon blijven en niet ziek is geworden. Door assertiever en meer zelfvertrouwen te krijgen doormiddel van training.
 • Een stel met relatie problemen waarvan de vrouw zich weer kon inzetten voor het werk, nadat er thuis duidelijke afspraken waren gemaakt. De vrouw doorbrak het denk patroon dat alleen zij verantwoordelijk was voor de kinderen en het huishouden naast haar werk. Door met haar mee te kijken en inzicht te geven in haar (onbewuste) handelen.
 • Iemand met veel ziekmeldingen door hoofdpijn. Deze kwamen voort uit spierspanningen doordat ze zichzelf onderdrukte. Ze wilde voldoen aan het perfecte plaatje dat ze opgelegd kreeg door haar omgeving, hierdoor was ze altijd in de weer voor anderen en vergat ze zichzelf. Door individuele sessies heeft ze patronen gezien die ze in haar kinderjaren heeft opgebouwd.

 

Top