Over mij

Mijn naam is Merel Helmons ik ben geboren in 1989. 

Samen met mijn vriend en twee dochters woon ik in Dinteloord. Op de eerste verdieping heb ik een praktijk in huis.  

Als sinds jongs af aan wist ik dat ik met mensen wilde werken, daarom ben ik opgeleid als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Eenmaal een paar jaar werkzaam te zijn in dit beroep, zat het niet helemaal lekker. Met mensen werken wilde ik nog steeds graag, maar dit was niet de juiste vorm. 
Toen ook mijn privé leven niet meer goed verliep, wist ik dat er dingen moesten veranderen. Met behulp van een goede therapeut heb ik mijn leven een nieuwe wending geven, toen was het tijd voor met een nieuwe start. Langzaam kreeg ik weer zin om de dag te beginnen i.p.v. dat ik hoopte dat deze dag al voorbij was. Ik kon beetje bij beetje weer gaan genieten van de kleine dingen en nog belangrijker, ik ben mezelf gaan ontdekken. Ik wist eindelijk wat ik wilde en deed niet meer alleen wat mensen van mij verwachte.

Ondank de ups en downs vond ik het traject wat ik volgde reuze interessant. Daarom ben ik de opleiding voor Verlies en Trauma Integratie (VTI) zelf gaan volgen, zodat ik andere mensen dezelfde fijne ervaring kan geven die ik heb gehad. In 2016 ben ik afgestudeerd en begonnen met mijn praktijk aan huis als psychosociaal therapeut.

Ik heb ervaren hoe het voelde om hulp nodig te hebben en geen uitweg te zien. Hoe spannend dat het kan zijn om hulp te zoeken en iemand te gaan vertrouwen. Ik gun het jou ook om jezelf te leren kennen, beter in je vel te zitten en achter je keuzes te gaan staan.

Als je na het lezen nog twijfelt, neem contact met mij op. Het intake gesprek is gratis en vrijblijvend. Voel je geen klik, of is de stap (nog) te groot, kan je altijd stoppen. Maar gun jezelf een nieuwe start als dat nodig is.

 

Merel Psychosociaal Therapeut

Top